Tapet decorativ

Proiect de artă contemporană

Proiect de artă contemporană. Francesco Simeti a fost nominalizat de Elle Decor Italia pentru prestigiosul premiu „EDIDA – Elle Decoration International Design Awards 2023” la categoria Tapet. „Acum ce?” de Francesco Simeti exprimă cel mai bine limbajul artistului italian făcut din imagini din cărți vechi de flori de munte: mărite, decupate și recompuse. Ele creează un peisaj fantastic spectaculos.” Elle Decor Italia

Proiect de artă contemporană

Wall&decò cu CARTEdition este un proiect de artă contemporană. Acesta a fost creat pentru a extinde sfera cercetării artistice la un nou mediu, tapetul.

Ideea de a implica artiști internaționali pentru o confruntare deschisă (tapet), mediu dedicat de obicei decorațiunilor interioare, a luat naștere pentru a satisface două nevoi: extinderea posibilităților de reprezentare a unei opere de artă – arta ca element integrat al vieții de zi cu zi pentru a o experimenta într-un mod mai intim, domestic și profund.

Proiectul, caracterizat printr-o abordare fenomenologică, își propune să raporteze gestul artistic la manifestarea variabilă și imprevizibilă a realității. Spațiul și timpul ies de sub controlul artistului pentru a permite semnului ales de acesta să se extindă și să se armonizeze în fiecare context confirmând echilibrul estetic și formal al acestuia.

Lucrarea devine zid, devine „locuibilă”, parte integrantă a arhitecturii. Reflecția asupra conceptului de opera de artă/proiect și a aplicării sale interne are o istorie lungă, începând în Italia la sfârșitul anilor 1930 și privind către Gio Ponti, teoretician și promotor al unei viziuni integrate asupra artei și arhitecturii, dar și mai devreme – exemplu Mario Sironi și sufrageria sa din Casa Museo Boschi Di Stefano.

Întorcându-ne privirea către nevoile lumii noastre contemporane, o altă aspirație a cercetării efectuate în CARTEdition constă în dorința de a depune eforturi pentru o regenerare culturală și valorică a societății. Într-o perioadă în care locuința a fost mult timp singurul punct de referință, experimentarea artiștilor deschide noi soluții pentru viața contemporană.

Confirmându-și propriile particularități, autorii implicați au un lucru în comun, își pun opera în relație constantă cu mediul înconjurător, un dialog deschis și evolutiv.

Rezultatele sunt unice, iar tehnicile de realizare a acestora diverse, o dovadă de abilitate și viziune pentru Wall&decò, care a reușit să citească nevoile artiștilor, împingând know-how-ul companiei către noi potențialități într-un schimb creativ și constructiv.

Colectia MARBLE

Colectia TROPICAL

Wall&decò, un brand care produce tapet decorativ pentru interior și exterior. Wall&decò s-a născut dintr-o idee a fotografului de publicitate Christian Benini. Acesta rupe tiparele tradiționale ale pieței aducând un stil exclusivist lumii tapetului, care redefinește estetica de decorare a peretelui. În fiecare produs semnat de designerii Wall&decò există noutate, simțul gustului, atenție la paletele de culori care creează lumi noi. Fiecare rolă de tapet Wall&decò are capacitatea de a crea chiar și cele mai simple spații de medii creative în care te poți pierde între realitate și imaginație.

Wall&decò se mândrește cu mai multe premii care spun despre succes și creștere la nivel mondial. Printre cele mai importante se numără German Design Award 2019 la categoria „Construcții și Elemente” pentru linia Wet System și mențiune specială pentru linia Essential. Cu produsul Kaze din colecția Essenzial Wallpaper, Wall&Decò a câștigat Archiproducts Design Awards 2018 la categoria finisaje.

Pentru specificații tehnice sau orice alte detalii suplimentare despre produse, va rugam sa ne contactati la tel. 0731 364 728 si/sau 0744 174 947.